Close

Yin Yoga tussen de bitterballen

BRON: Erik Riensema www.noordbizz.nl

Tijdens de BitterBallenBorrel in het Grand Café van De Bonte Wever in Assen afgelopen donderdag, werden de lijven niet alleen verwend met brandstof in de vorm van bitterballen, maar ook met Yin Yoga. Met dank aan de pitch van ondernemer Natascha Puper uit Assen, die Yin Yoga geeft.

Het is een interactieve pitch; de ongeveer 50 bezoekers mogen een rondje mee Yin-Yogaën. Eenvoudig is het niet, maar ontspannend zeker. En ook wel hilarisch, omdat het bijna niemand lukt om de oefening meteen goed te doen. Heeft iets te maken met de communicatie in het lichaam. Yin Yoga kan helpen die communicatie te verbeteren, door het lichaam soort van te rebooten.

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. Handig en fijn voor wie een zittend beroep heeft. De pitch pakt goed uit voor Natascha Puper, die meteen na de bijeenkomst geïnteresseerde ondernemers op zich af krijgt. Zie ook www.nataschapuper.nl.

Ondernemersfonds Assen
Voorafgaand aan de Yin Yoga pitch vertelt Arie van der Spek van het Ondernemersfonds Assen een iets zakelijker verhaal, waarin hij uitlegt hoe de geldstromen van het fonds lopen. De organisatie heeft de aanbeveling van ondernemers en gemeente van vorig jaar ter harte genomen om meer transparantie te bieden. En dus vertelt Van der Spek dat er via de ozb 36 euro per 100.000 euro woz-waarde van zakelijk onroerend goed binnenkomt. In 2011 was dat nog goed voor 650.000 euro, dit jaar door de gedaalde waarde van zakelijk onroerend goed en leegstand fors lager: zo’n 400.000 euro. Met dat geld worden activiteiten gefinancierd die Assen op de kaart moeten zetten en waarbij onder meer samenwerking tussen ondernemers wordt gestimuleerd. Welke activiteiten dat zijn (onder andere Sinterklaasintocht, Asser Stadsloop en Preuvenement, maar ook ondernemersbijeenkomsten van met name Ondernemend Assen) is te zien op www.ondernemersfondsassen.nl.

Elfstedenzwemtocht
Naast de twee sprekers treffen we op de borrel onder andere Douwe van der Molen, ambassadeur van de MVDW Foundation. Hij vertelt over het initiatief om op 18 augustus een Elfstedenzwemtocht te houden, met het streven om met 11.000 zwemmers in totaal 11 miljoen euro aan sponsorgeld bijeen te brengen voor kankeronderzoek.

En wie treffen we nog meer, zoal? Jeffrey van der Molen (zoon van Douwe) van het Besparingsplatform; Jannet Noordhoff van Bizzky, die ook prominent in beeld staat in de jongste editie van Noordbizz Magazine; Esther van Riezen, onder meer bestuurssecretaris van het Ondernemersfonds Assen; Jack Wieringa van Newz Marketing & Media, Easymail DMP en het Wapen van Drenthe, tussen het drukke ondernemen even gezellig in gesprek met voornaamgenoot Jack Hartog van Bruna/Doppio, Wia Oosterhuis van Tui at Home; Kor Huberts van De Bonte Wever, die samen met collega Anita ter Veld de gasten warm en hartelijk ontvangt; Evert Perton en Jan-Paul Steggerda, Masters in Strategy; Willem Everts, Master in beeld, geluid en licht; Martin Meijer en Marlous Zijlstra van Taart Art Nederland, Karin Vegter van Actieflyer, edelsmid Janne Terink en wegwijscoach Ilja Goossens. Verder treffen we Mario ten Berge van Electric Motorcycles, die op de eerstvolgende BitterBallenBorrel mag pitchen, zo bepaalt de loting uit de BitterBallenBowl met visitekaartjes door mede-organisator Sylvia ter Wal.

Miranda Drenth
Last but not least komen we topfotografe Miranda Drenth tegen, koud terug van de voor haar altijd zeer drukke TT, maakt ze nu alweer een nieuwe fraaie serie van de BitterBallenBorrel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *