Close

DUTCH TT ASSEN 2019

Een paar weken geleden werd de 89e DUTCH TT, dé MotoGP, verreden op het TT Circuit in Assen. Prachtig weer, spectaculaire races, met ruim 167.000 bezoekers op het TT circuit was het wederom weer uitverkocht en er hing een geweldige sfeer. Kortom; TOP!!!

De MotoGP-race werd verrassend gewonnen door de Spanjaard Maverick Vinales, voor zijn landgenoot Marc Marquez. Fabio Quartararo werd vanaf pole position derde. In de Redbull Rookies cup reed de pas 13 jarige talent Zonta van den Goorbergh, de zoon van oud-coureur Jurgen. Vader en zoon zijn een hecht team en vlak voor de start maakt vader nog een selfie (zie de foto’s hieronder).  

Voor mij persoonlijk was deze 89e TT ook TOP, want het was mijn jubileum. Voor de 10e achtereenvolgende keer mocht ik in opdracht van het TT Circuit de meest spannende motorraces ter wereld vastleggen. Tijdens de TT, vanaf de trainingen op donderdag t/m de racedag op zondag, ren ik van het media-centre naar de Paddock, loop diverse tribunes op en af, scheur op de scooter over de binnenbaan van het circuit, van de noordzijde naar de zuidlus en weer terug. Mijn focus is: dé beleving van dé TT vastleggen.

Ik probeer de sfeer te vangen van de genietende bezoekers op de tribunes en op de vele taluds, leg de voorbereidingen vast van de coureurs in de pitboxen. De concentratie van deze helden vang ik op de grid, vlák voor de start van de MotoGP, om ze vervolgens in vólle snelheid tijdens de race nogmaals voor de lens te krijgen. Waar ik ook ben op de baan; ik zorg dat ik weer op tijd terug ben voor de huldigingen en bij de officiële persconferenties. Dan luister ik ademloos naar hun ervaringen en maak close -ups van de karakteristieke gezichten van deze coureurs.

Vroeger droomde ik als kleine meid om de TT te fotograferen. Al 10 jaar voel ik me een bevoorrecht mens. Dromen komen uit en elke TT geniet ik weer en vooral als ik nadien mijn foto’s overal mag bewonderen. Veel van deze foto’s zijn te zien op de Facebook-pagina én website van het TT-circuit, in de jaarboeken, in het jaarlijkse TT-boek, op meer dan 150.000 entreekaartjes en ze worden gebruikt als promotiemateriaal.

Waar gebeurd :-).

Een selectie van de DUTCH TT 2019:

One Response to DUTCH TT ASSEN 2019

  1. Hanneke Bos-Smallegange

    Prachtige foto’s, zeker die van Rossi👍🌞

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *