Close

TT NIGHTRIDE ASSEN 2018

Op vrijdagavond 29 juni 2018 vanaf 19.30 uur werd het centrum van Assen weer opgeschud door het geluid van zo’n 1000 ronkende motoren. Duizenden toeschouwers stonden aan de kant om alle deelnemers met luid applaus te begroeten en warm te onthalen.

Dit jaar was het 50 jaar geleden dat Paul Lodewijkx op zijn Jamathi de TT van Assen won in de 50-cc klasse. Om dit heuglijke feit te vieren reden er dit jaar vijf originele Jamathi racemotoren en een aantal bromfietsen uit de zestiger jaren, vooraan in de TT NightRide. Ook bijzonder dit jaar was de deelname van een tiental BSA-motoren, bestuurd door o.a. Egbert Streuer en Jaap Geerts.

De start vond wederom plaats vanaf de nieuwe parkeerplaats van De Bonte Wever, gelegen aan de Europaweg. Deze parkeerplaats kon via de hotelingang bereikt worden. Voordat de rijders vertrokken, konden ze zich bij de start laten ‘zegenen’ door Stadspredikant Bert Altena en pastoor Koos Tolboom voor een behouden rit.

Ik mocht mee achter op de motor van Geke en we reden samen met Jolanda en Dian. Een prachtige ervaring om in de stoet mee te rijden en duizenden uitbundige toeschouwers langs de route rijen dik te zien zwaaien, ‘handje tikken’ en alle motorrijders aan te moedigen. Hieronder een impressie:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *