Close

Opening Winterdijktribune en zeer bijzondere persconferentie Dutch TT 2018

Op woensdag 20 juni was er een hele bijzondere persconferentie van de 2018 editie van de Dutch Motul TT Assen.
In opdracht van het TT Circuit mocht ik dit wederom weer vastleggen. Zie de foto’s hieronder.

Een uur voorafgaand aan deze persconferentie, werd de prachtige nieuwe Winterdijktribune officieel geopend door Marco Out, burgemeester van Assen, nadat TT-voorzitter Arjan Bos de genodigden en de media welkom had geheten en kort terugblikte op de bouw van de afgelopen maanden. De tribune heeft maar liefst 9.100 zitplaatsen en deze waren al ver voordat de bouw gereed was uitverkocht, voor de Dutch TT, dat volgende week vrijdag 29 juni van start gaat.

De nieuwe Winterdijk tribune is aansluitend gebouwd aan de Geert Timmer tribune waardoor er één lange tribune is ontstaan van maar liefst 1.2 kilometer lang met in totaal maar liefst 33.000 zitplaatsen.

De persconferentie was dit jaar weliswaar zónder coureurs, maar ondanks dat een zéér dynamische persconferentie te noemen door de bijzondere onderwerpen als deze:

Een groot historisch locatie motor theater spektakel over Jumping Jack Middelburg in 2019 op het TT Circuit.
Deze theaterproductie over motorlegende Jack Middelburg wordt geregisseerd door Frank Lammers en zal te zien zijn op het TT Circuit. “Het is een totaal bezopen plan, dus ik zei meteen ja. Mensen die van motoren aflazeren, keiharde rockmuziek en romantiek. Het kan eigenlijk niet, dus ik ben voor.”, vertelde Frank tijdens, die voor de persconferentie naar Assen was gekomen. Mateo van der Grijn speelt de rol van Jack Middelburg. Verder doen er 20 acteurs mee, 30 motorrijders, 40 gitaristen, 50 muzikanten en 60 dansers. Er doen zowel professionals als amateurs mee. Omdat het project zo groot is, worden er nog mensen uit Drenthe en omstreken gezocht om mee te spelen. Op 22 juni is de kaartverkoop gestart voor de voorstellingen die volgend jaar mei op de Noordlus van het TT circuit plaatsvinden. Er zijn 10 voorstellingen en 30.000 kaarten beschikbaar. De voorstelling is een initiatief van BUOG, Bedenkers en Uitvoerders van Ongewone Gebeurtenissen die daarin nauw samenwerkt met TT-Circuit Assen en veel lokale partijen.

De trofeeën
De nummers 1,2 en drie in zowel de Moto3, Moto2 en de MotoGP klasse tijdens de 88e editie van de Dutch TT gaan naar huis met een prachtig Drents kunstwerk. Beeldhouwer Wessel Bezemer uit Eemster ontwierp de zeer bijzondere trofeeën, die tijdens de persconferentie werden onthult. De motor is gebaseerd op een steigerend paard. Hoe euforischer het paard, hoe meer hij steigert, dus de motor met het voorwiel het meest los van de grond is voor de winnaar. Aangezien een motorcoureur niet alleen snel moet zijn tijdens een race maar ook slim zijn de ogen van een uil zichtbaar aan de voorkant. Tevens is er een snavel van een sperwer te herkennen, de reden hiervoor…..de sperwer is één van de snelste vogels in Europa. Om er het laatste Drentse tintje aan te geven is de motor geplaatst op kei, een kei welke verwijst naar een hunebed afkomstig uit de pré-historie en waarvan er nog 52 bewaard zijn gebleven in het Drentse landschap.

50cc-parade
Als eerbetoon aan de Nederlandse coureur Paul Lodewijkx en zijn Jamathi, die precies 50 jaar geleden (op 26 juni 1968) de 50cc-race van de Dutch TT Assen wonnen, zal er dit jaar tijdens de Dutch TT een 50cc-parade plaatsvinden. De parade zal direct na de MotoGP-race om 15.00 uur van start gaan en over één ronde worden verreden door oud-coureurs Jan de Vries, Henk van Kessel en Aalt Toersen, Jos Schurgers Theo Timmer, maar ook de zoon van de legendarische Angel Nieto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *