Close

Schitterend eerbetoon aan Lennaert Nijgh in De Bonte Wever

Jim de Groot (zoon van Boudewijn), Josee Koning (vrouw van Nijgh), Izaline Calister en Sjors van der Panne (the Voice of Holland 2014) gaven op 24 februari 2018 in De Bonte Wever in Assen een hommage aan Lennart Nijgh, één van de beste tekstschrijvers die Nederland ooit gekend heeft. Zijn nummers staan in ons collectieve geheugen gegrift: Het Land van Maas en Waal, Avond, Malle Babbe, Meester Prikkebeen, Verdronken vlinder, Een meisje van zestien, Liefde van later en Welterusten mijnheer de President, en nog veel meer prachtige nummers. De voorstelling gaf daarnaast een bijzondere kijk in het leven van Lennaert Nijgh. Wie was die schrijver achter de hits van o.a. Boudewijn de Groot en Rob de Nijs?

Voor De Bonte Wever mocht ik deze indrukwekkende theatervoorstelling fotograferen.

Hij wordt herdacht, 15 jaar na zijn dood, met een groots eerbetoon. In het najaar van 2017 ging de voorstelling in première en heeft sindsdien een indrukwekkende serie recensies gekregen.

Ik heb er een paar opgezocht:
Frits Spits in Het Taalteam op Radio1, 29 november 2017
“…..een prachtige avond, met een helder script, prima zang en een strakke band. Van Lennaert Nijght zijn in het Letterkundig Museum teksten gevonden die nog nooit op muziek zijn gezet. Een daarvan is Afscheid: “Luister, zachtjes zingt de branding voor jou een wiegelied…” Er is niemand anders die dat zo mooi kan zeggen.”

De Volkskrant, 4 december 2017
“Een tip van de sluier is muzikaal fantastisch. Na zoveel jaar word je in het theater opnieuw geraakt door Nijghs teksten over visioenen van sprookjesachtige liefdesnachten en de geur van vers brood en honing daarna. Fantastisch theaterconcert, waarin Nijghs teksten van verrassende nieuwe arrangementen worden voorzien en de liedjes soms als nieuw klinken.”

cabaret.nl 29 november 2017
“Lennaert Nijgh: Nog altijd springlevend. Tekstdichters van het kaliber van Lennaert Nijgh zijn zeldzaam. Hij staat na al die jaren nog altijd ongenaakbaar bovenaan.”

Nieuwsblad van het Noorden, 10 januari 2018
“Interessant gebeeldhouwde, rauwe schets van de figuur Lennaert Nijgh”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *